België zal gewelddadige Israëlische kolonisten toegang tot het grondgebied weigeren

Publicatiedatum

Auteur

Nicole de Moor

Deel dit artikel

Net zoals leden van Hamas die op de terreurlijst van de EU staan niet binnen mogen in ons land zal België ook gewelddadige Israëlische kolonisten de toegang weigeren. Dat werd vandaag beslist op vraag van de kern.

 

Dat is in lijn met de beslissing die de Verenigde Staten eerder deze week hebben aangekondigd.

Staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor zal de toegang weigeren tot het grondgebied aan extremistische kolonisten die geweld plegen. Daarnaast zal minister van buitenlandse zaken Hadja Lahbib een seining van gewelddadige kolonisten in de Europese SIS-databank voorleggen op de Raad van ministers van buitenlandse zaken. Via die databank kan een inreisverbod worden opgelegd voor de hele Schengenzone.

Nicole de Moor: “Extremistische kolonisten zijn net als terroristen niet welkom in ons land. Ons land geeft hiermee een duidelijk signaal dat we de spiraal van geweld een halt willen helpen toeroepen en nog meer onschuldige burgerslachtoffers willen helpen voorkomen.”

Blijf op de hoogte

Oppositie weigert wet te stemmen die zorgt voor meer terugkeer

Nicole de Moor: “Het status-quo op vlak van migratie is onhoudbaar. De kans om meer terugkeer te organiseren ligt er, maar de oppositie weigert dit te stemmen en vertraagt vandaag alweer de noodzakelijke wetgeving die we nodig hebben om meer medewerking af te dwingen van mensen die weigeren terug te keren. Maar ik blijf volharden, de wet moet gestemd worden. Het is noodzakelijk om meer escorteurs in te zetten om terugkeer te begeleiden.”

Met uitbreiding project "High Trouble" en gezamenlijke missies naar herkomstlanden wil staatssecretaris de Moor inzetten op de terugkeer van drugscriminelen zonder wettig verblijf"

Staatssecretaris voor asiel en migratie, Nicole de Moor, zal prioriteit geven aan de verwijdering van drugsdealers in Peterbos die onwettig in ons land verblijven. Daarom heeft zij beslist om de aanpak met het project ‘High Trouble’ uit te breiden en ook toe te passen op de wijk Peterbos in Anderlecht.

Beschikbare plaatsen in gesloten centra voor terugkeer in realtime zichtbaar

Staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor gaf vandaag de aftrap voor de ontwikkeling van een nieuwe software om in realtime het aantal vrije plaatsen in de gesloten terugkeercentra te kennen. Het systeem vervangt een wirwar aan verouderde toepassingen en vermindert de administratie waarmee medewerkers van gesloten centra zich bezighouden. De digitale productstudio In The Pocket doet de ontwikkeling.